Lomi Lomi Nui 3.0

Bejegyzés megnyitása  |  Módosítás:  

Hogyha lelkileg már majdnem rákészültetek a korábbi bejegyzések segítségével, akkor most jöjjön az a rész, amikor a száraz tények következnek. Tudom sokan erre vártak.

Egy igazi Lomi nem akkor kezdődik, amikor a vendég már az asztalon fekszik. Előre készülök persze minden masszázshoz, de a Lomirhoz extra felkészülés szükséges. Előkerül 2db törölköző, egy kendő, mécsessel és vízzel működő olajmelegítő berendezés, szappan, lemosható lepedő az ágyra, felolvasztott kókuszolaj, hawaii zene, hangulatvilágítás. A hawaii hangulat és szertartás része, hogy a masszőrök (a férfiak is) kendőt kötnek magukra, ami tökéletes szoknyaként funkcionál. A Lomit nem lehet papucsban, vagy zokniban végezni, ahhoz túl sok mozgás van benne, ezért csak mezítláb lehetséges. Fontos, hogy a kedves vendég ne fázzon, ezért a szokásosnál melegebbet szoktam varázsolni. Már csak a napsütés és tengerzúgás hiányzik.

Na jó, de milyen öltözék van a vendégen? A Lomit akkor a legkönnyebb végezni, ha a masszőrt nem zavarja fehérnemű a hosszú lábtól karig tartó mozdulatokban. De ha valakinek ez gondot okoz, akkor azt szoktam kérni, hogy hozzon magával váltás alsóneműt, mert nem tudom az olajtól megkímélni, így meg nem annyira kellemes visszaöltözni a ruhánkba. Akit az olajos masszázs zavar, azon kedves vendégeimnek thai masszázst, vagy a craniosacrális kezelést javaslom.

Természetesen minden masszázs elött és után van lehetőség zuhanyozni, aki úgy érzi, hogy szükséges. Rendelkezésre áll óriási papírtörlő is, hogy a végén a sok olaj egy részétől megszabadulhassunk. De előfordul, hogy jobban esik lemosni.

A masszázs elején, közepén és a végén az egész testet kendővel takarom. A kendőt aztán az fenék, majd az ágyék takarására használom összehajtogatva, így komfortosan érezhetjük magunkat a masszázs közben is.
A masszázs kezdetén a vendég a hasán fekszik, kényelmes fejtámasszal elhelyezkedik az asztalon, a karok a test mellett. Az első érintések kendőben történnek. Aztán következik a sok olaj egyenletes eloszlatása a testen. Egy óra telik el különböző fogásokkal, és utána a vendéget megkérem (ha még él), hogy forduljon a hátára. Ekkor következik a fej masszázsa és a hátba nyúlás, amiről többet nem árulhatok el.
A háton fekvésnél tudhatjuk, hogy még egyszer eltelik egy óra, szóval még csak a felénél járunk. Kivéve a másfél órás változatnál, ahol természetesen máshogyan osztom be a rendelkezésre álló időt. A szertartás vége felé a kendőt visszatakarom a teljes testre, és meleg törölköző segítségével a lábmosás szertartás következik. Majd energetikai lezárás, és ébredés. A végén még van lehetőség lassan magunkhoz térni, nem javasolt az ugrabugrálás. Bár a lábmosás nem csak lelki értelemben megtisztulás, fizikailag is hatékony, a segítségével például nem vágódunk hanyatt a parkettán az olajos talpak miatt.

Amíg a kedves vendég valahogyan összerakja magát, addig a masszőr lemossa, fertőtleníti az ágyat, elpakol mindent, ami előkerült. A masszázs után érdemes nem rohanni munkába, mert a hajunk is meglehetősen olajos lesz, kivéve ha valamiért külön kérést kapok, hogy nagyon vigyázzak. De sajnálatos kihagyni a fejmasszázst. Az ideális eset, hogyha Lomi után nem sok komoly programunk van, és nem kell veszettül rohannunk valahová, ahol nagyon ébernek kell maradnunk. Ehhez meg kell magunknak adni az időt, majdnem úgy, mint a reggeli ébredés után.

2 órás Lomi Lomi Nui masszázs ára: 16.500Ft
1,5 órás Lomi Lomi Nui masszázs ára: 13.000Ft.


Ne felejtsétek, lehetséges utalással is fizetni, ezen a bankszámlaszámon:
10103788-24597100-01004007
Utalás esetén szükségem lesz a számla kiállításához címre, és email címre.
Korábbi bejegyzések:

Kapcsolat© 2017 Gellérfi Ágnes - Gellérfi masszázs