Lomi Lomi Nui 1.0

« Vissza a Blog kezdőoldalára  |  Módosítás:  

Ahogyan megígértem jöjjenek a részletek.
Limi-Lomi az tényleg egy masszázsforma?
Az igazi jelentése hawaii nyelven simán masszírozást jelent. De van itt valami vizes jelentés is, „mély víz”. Hogy jön egy masszázsasztalon végzett masszázshoz a víz? Talán úgy, hogy a mozdulatokban benne van a tengerek hullámzása is, a hosszú alkarral végzett lágy mozdulatok miatt.
A Lomi a „szerető érintés”, jelentésében benne van a változás, cserélés, elmozdulás.

Évszázadokon át hawaii templomokban végezték, mint szertartást. Valójában ez egy nagyon komplex önismereti munka. Aki ilyesmire vállalkozik, akkor is találkozni fog önmagával, ha ezt nem is biztos, hogy annyira szeretné. A masszőr nem tesz mást, mint csendben különleges fogásokat alkalmazva szinte táncol az asztal körül, amit ugyan a kedves vendég nem lát, mert a szem automatikusan lecsukódik, és meglepően hamar kezdünk el ellazulni, gyakorlatilag lefolyni az ágyról.

„Az ősi hawaiiak minden jelentős életszakasz vagy esemény előtt – mint pl. felnőtté válás rítusa, vagy egy fontos társadalmi funkció elvállalása- egy megfelelő szakemberhez fordultak, hogy a masszázs segítségével megszabaduljanak félelmeiktől, feszültségeiktől, egocentrikus látásmódjuktól. A sikeres masszázs eredményeként a régi személyiségük, és az általa teremtett élethelyzetek, alapjaikban változtak meg. A régi mintákat tudatosan kiválasztott új minták helyettesítették. A kezelés a minden emberben meglévő isteni elemmel való összekapcsolódást szolgálta, amelynek félelmek, megrögzött szokások és meggyőződések álltak eddig útjában. Azonkívül az őseink által összegyűjtött tudáshoz, a genetikai memóriához való hozzáférést is lehetővé kívánta tenni. Visszatérés az eredendő harmóniához, hozzáférés a felsőbb szintű információkhoz, és megtalálni a kapcsolatot saját lelkünkkel és szellemünkkel”.

Aloha hawaii nyelven azt jelenti: légy boldog és oszd meg az élet örömét másokkal!

A következő részben megtudhatjátok, milyen személyes kapcsolatban vagyok ezzel a masszázsformával, és minden hasznos gyakorlatias technikai részletet is megosztok. És még azt is meg fogjátok tudni, hogy a bérlettel rendelkező kedves VIP vendégeimnek miként lehetséges kedvezményesen kipróbálni ezt a varázslatos érintést, amit tényleg semmihez sem tudok hasonlítani.
Remélem izgultok továbbra is.

 

Kapcsolat© 2017 Gellérfi Ágnes - Gellérfi masszázs